Forján Petra blogja

Harapj bele az egészségbe!

Leggyorsabb almáspite, ami készülhet
Ha nem szeretsz egy sütivel sokat bajlódni, de jó, ha finom és látványos a végeredmény, ami ráadásul egészséges is, akkor ez a Te recepted lesz! ;)

Elég régóta szeretnék almás pitét sütni, de jobban szeretem az egyszerűbb, gyors süteményeket! Így született meg ez az almás pite, amit sütni sem kell, különösebb konyhai kézügyességet sem igényel, viszont az íze, az mindent visz! :)

petraforjan_alma_pite_gullon_keksz.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 doboz Gullon zabkeksz
  • 600 g alma
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. negyedannyi édesítő
  • őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
  • 1 ek. citromlé
  • 2 dl víz

petraforjan_almas_pite_gullon_zabkeksz.jpeg

1. Egy kapcsos tortaforma aljába tedd le sorban a kekszet, nem baj ha fedik egymást!

2. Reszeld le az almát, vagy egy késes aprítóban aprítsd fel, tedd egy edénybe és a fűszerekkel, édesítővel kezd el párolni.

3. A vízben keverd el a pudingport, ha az alma kellően megpuhult add hozzá és forrald össze pár perc alatt.

4. Hagyd az almát hűlni.

5. Ha langyos az almás töltelék, kanalazd az alapra, a maradék kekszet tedd a tetejére.

6. Ha van időd, hagyd pár órára állni, vagy tedd hűtőbe, ha kihűlt, szépen szeletelhető lesz! :)

petraforjan_alma_pite_keksz_gullon.jpeg

Ugye, hogy megmondtam, hogy nem igényel komoly konyhai jártasságot? ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://petraforjan.blog.hu/api/trackback/id/tr5015430756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása