Elég régóta szeretnék almás pitét sütni, de jobban szeretem az egyszerűbb, gyors süteményeket! Így született meg ez az almás pite, amit sütni sem kell, különösebb konyhai kézügyességet sem igényel, viszont az íze, az mindent visz! :)
Hozzávalók:
- 1 doboz Gullon zabkeksz
- 600 g alma
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. negyedannyi édesítő
- őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
- 1 ek. citromlé
- 2 dl víz
1. Egy kapcsos tortaforma aljába tedd le sorban a kekszet, nem baj ha fedik egymást!
2. Reszeld le az almát, vagy egy késes aprítóban aprítsd fel, tedd egy edénybe és a fűszerekkel, édesítővel kezd el párolni.
3. A vízben keverd el a pudingport, ha az alma kellően megpuhult add hozzá és forrald össze pár perc alatt.
4. Hagyd az almát hűlni.
5. Ha langyos az almás töltelék, kanalazd az alapra, a maradék kekszet tedd a tetejére.
6. Ha van időd, hagyd pár órára állni, vagy tedd hűtőbe, ha kihűlt, szépen szeletelhető lesz! :)
Ugye, hogy megmondtam, hogy nem igényel komoly konyhai jártasságot? ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.